הרחבת אגן כליה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/01/2019 | 14:19 | מאת: נויה

שלום פרופסור, תינוקת בת 7 חודשים. היתה לה דלקת בשתן וקיבלה אינטביוטיקה במשך 10 ימים ואז הרופאה הפנתה אותנו לעשות לה אולטראסאונד. להלן התוצאות: כליה שמאלית: ציר אורך 6.0 ס״מ , בעלת פרנכימה בעובי ואקוגניות תקינים . הודגם גודש קל של מערכת מאספת עם רוחב אגן כליה 0.5 ס״מ , אין עדות לאבנים. כליה ימנית: ציר אורך 5.5 ס״מ. בעלת פרנכימה בעובי ואקוגניות תקינים. הודגם גודש קל של מערכת מאספת עם רוחב אגן כליה 0.4 ס״מ, אין עדות לאבנים. שלפוחית שתן: במילוי חלקי ללא ממצא גס. מה זה אומר? אני מודאגת קצת.

שלום רב מאחר ולילדה היתה דלקת אתם צריכים לפנות לרופא שהפנה אתכם לבדיקה זאת ולקבל ממנו את התשובה וכן לעתיפ יש צורך בברור נוסף. בהתייחס למה שכתבת אין ממצא חריג בצורה חמורה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים