אגן כליה מורחב לתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/11/2018 | 23:50 | מאת: דנה

שלום ד ר בהריון בשבוע 32 גלו הרחבת אגני כליות אצל העוברית שלי אגן כליה ימין 5.5 ושמאלי 8.6 אחרי הלידה בשבוע עשיתי לה US והתשובה היתה כליה ימנית :בגודל 3.2סיימ, פרנכימה שמורה,אגן מורחב 0.9 סיימ ,לא הודגמו תהליכים ,לא הודגמו אבנים כליה שמאלית :בגודל 4.0 סיימ פרנכימה שמורה ,אין הרחבה באגן כליה ,לא הודגמו תהליכים , לא הודגמו אבנים . רוצה הסבר לתשובה תודה

שלום רב אגן כליה מורחב יכול להיות בגלל חסימה במעבר בין אגן הכליה לשופכן 0הצינור המעביר את השתן מהכליה לשלפוחית). לא מדובר בחסימה מלאה אלא בחסימה חלקית. להתים ההרחבה היא רק מבנה ללא חסימה. אי אפשר לדעת זאת מיד לאחר הלידה וצריך מעקב. התשובה ששלחת אינה מראה על חססימה אבל ראוי לחזור על בדיקת האולטרסאונד בגיל 6-8 שבועות ולראות אם ההרחבה קיימת או לא. בברכה פרפופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים