האם מדובר בדלקת בדרכי השתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/10/2012 | 16:09 | מאת: מוטי

שלום רב דוקטור. בתי בת 10 חודש נולדה פג בשבוע 35 במשקל 1.97 קג" מזה כחודש וחצי אנו עדים לתופעה מוזרה ממנה נראה שהילדה סובלת.אתאר לך את המצב: כאשר הילדה שוכבת על הגב, היא מרימה רגליים מתוחות לאויר, מכווצת ידיים לאגרופים ומניחה על הלחיים או על החזה, מפנה ראשה הצידה, מזיעה המון ועושה רושם של סבל גדול. כאשר היא יושבת, כאילו אין לה כלום. נציין שאין עצירות, הילדה אוכלת מגוון מאכלים, ובבדיקות הדם הכל נמצא תקין. האם ייתכן שמדובר בדלקת בדרכי השתן? הופנינו גם לבדיקות צואה ושתן, אך מאוד קשה "לתפוס" שתן עם השקית הנדבקת כי היא כל פעם יורדת... בתודה

23/10/2012 | 18:38 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

האמת שלא שמעתי על תלונה כזו ולכן קשה לי לענות. תלונות של דלקת בדרכי השתן בד"כ מתבטאות בחום, בכי, ריח שתן לא נעים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים