כיס שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/09/2012 | 14:10 | מאת: דפנה

שלום ביתי עברה ניתוח להגדלת כיס השתן לפני כ8 שנים עם מקטע של מעי דק מצנטרת כול מספר שעות עם זיהומים בדרכי השתן בלתי פוסקים לוקחת אנטביטיקה כעת לאחר המון זמן שלא היינו במעקב נשלחנו לבדיקה ציסטוקופיה השאלה שלי איך אדע שביתי מוכסה במספיק אנטביטיקיה שחלילה לא יפתח זיהום עקב ההתעסקות עם השלפוחית בהמהלך הבדיקה תודה.

11/10/2012 | 15:04 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דפנה, במקרים אלו אני מבקש לבצע תרבית שתן סמוך לפעולה , אם צומח חיידק נותן טיפול אנטיביוטי מספיק זמן לפני הפעולה . אם אין חיידק נותן טיפול אנטיביוטי סביב הפעולה במנה תוך ורידית חד פעמי. למרות כל אמצעי הזהירות שציינתי עדיין לא ניתן להבטיח במאה אחוזים שלא יתפתח זיהום משני לפעולה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים