הרטבת לילה ילד בן 3 4-6 פעמים בלילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/03/2018 | 07:05 | מאת: י.ג

שלום בני בן 3 לפני כשנה נגמל מחיתולים ביום לפני כחודשיים התחיל להתעורר בבוקר עם חיתולים ספוגים בצורה כשאת שגם המזרן היה רטוב חשבתי שאולי החיתול לא טוב החלפתי אך זה המשיך. לפני כשלושה שבועות הוא ביקש לישון בלי חיתול, חמרות המצב החלטנו שאנחנו מכבדים את החלטתו בשבועיים בראשונים הוא הרוחב במיטה 4 פעמים בלילה - זאת לאחר שעשה פיפי לפני השינה ולא שותה מים במהלך הלילה. לאחר מכן החלטנו להעיר אותו על מנת לתת תחושת מסוגלות אם אנחנו לא מעירים אותו כל שעתיים המיטה רטובה, השיא היה שהוא עשה בטווח של בין טקס שינה - 8 בערב לבין הקימה בבוקר ב6:30 7 פעמים. הוא אינו מתעורר כאשר הוא מרטיב, הוא יכול לישון לילה שלם ככה - הוא אינו מתעורר כאשר יש לו פיפי. האם זה נורמאלי?

בקר טוב בגיל זה אנו ממליצים להמתין כעיקרון מתחילים טיפול בהרטבת לילה ראשונית מגיל 5 אלא אם הילד בוגר ומעוניין. אם הדבר לא מפריע לילד ממליץ להמתין בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים