אשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/09/2012 | 09:44 | מאת: שני

שלום רב, בני המתוק בן חודש. עם לידתו אובחן שאשך אחד בשק ואשך שני בתעלה- נימוש היטב ממש מעל לשק, בכניסה שלו. בבדיקה אצל אורולוגילדים טוען שהוא מצליח להביא אותו לשק אך הוא לא נשאר שם ועולה חזרה. טוען שאם עד גיל שנה לא יירד- יזדקק לניתוח פשוט, בעיקר בגלל המיקום הקרוב מאד לשק. אני כמובן מאד מוטרדת לפי נתונים אלו- מה הסיכוי שיירד ספונטנית? מה סיכויי ההצלחה בניתוח כזה בנתונים אלו? באיזה גיל הכי מומלץ לבצעו? ושאלה נוספת- האם ניתן לקיים שגרת חיסונים כרגיל? תודה לכם שני

03/09/2012 | 20:09 | מאת: שני

שאלה נוספת- האם העובדה שהאשך קרוב מאד לשק מעלה את סיכוי הצלחת הניתוח מאשר אשך גבוה יותר? או שאיןקשר בין הדברים? תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים