בן 12.5 - אשך בתעלה המפשעתית

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/02/2018 | 13:08 | מאת: יוסי

שלום ד"ר, בלידתו אשך שמאל של בננו היה בתעלה. היינו במעקב בחודשים שלאחר מכן (אצל מומחה בעל שם...) ובגיל 9 חודשים הוא פסק לשמחתנו שהאשך ירד למיקומו התקין ושאין צורך במעקב נוסף. חלפו כמעט 12 שנה, אתמול הילד נבדק על ידי אנדוקרינולוג כחלק מבירור בענייני גדילה (הוא יחסית נמוך), והוא מצא שהאשך "גבוה בתעלה המפשעתית". נשלחנו ל-us ולאורולוג ואנחנו מודאגים. האם יתכן שהאשך עלה בחזרה לתעלה? אולי האבחנה האופטימית היתה שגויה? בהנחה שאכן האשך בתעלה מה אפשר לעשות בגיל הזה? האם נגרם נזק בלתי הפיך? ברור שנבדוק זאת במהרה אבל אין us מהיום למחר ובינתיים נשמח להערכת מצב כללית... תודה רבה

שלום רב הדבר החשוב היא בדיקה ע"י אורולוג שעוסק בילדים. בדיקת האולטרסאונד היא בחשיבות משנית בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים