שאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/08/2012 | 19:03 | מאת: אורית

שלום! ביתי, בת שנתיים ותשעה חודשים, נמצאת במעקב של הכליות ודרכי השתן (בעקבות ניתוח להסרת skin tag מהגב שעשתה לפני שנתיים). באולטראסאונד שעשתה לפני שנה וחודשיים נמצא שהכליה הימנית שלה בגודל 6.5 ס"מ והשמאלית בגודל 6.2 ס"מ. לעומת זאת, באולטראסאונד שעשתה לפני שבועיים נמצא שהכליה הימנית שלה בגודל 6.4 ס"מ והשמאלית בגודל 5.6 ס"מ. כלומר, ההפרש בין הכליות לפני שנה היה 3 מ"מ וכעת ההפרש נהיה 8 מ"מ. פרט לכך, יתר התוצאות היו תקינות: פרנכימה שמורה בשתי הכליות (בשנה שעברה נרשם שהפרנכימה בעובי תקין בשתי הכליות) והמערכות המאספות אינן מורחבות. כמו כן, בשנה שעברה נרשם ששתי הכליות בגודל ובמבנה תקינים ואילו השנה משפט זה לא הופיע. בסיכום הנוכחי רשום: מעקב אחרי כליות כאשר הפרשי גדלים חריגים. מה זה אומר? האם יש כאן בעיה רצינית? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? תודה מראש.

28/08/2012 | 16:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, בדיקת US אינה מדויקת ותלויה במבצע , מדידת אורך הכליה לא תמיד מדויק. סביר להניח שאין לממצאים אלו משמעות.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים