פין קטן לתינוק בן שנה ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

30/07/2017 | 18:34 | מאת: מרים

שלום רב בן שנה ו-7 סובל מהדבקויות בפין סביב העטרה, בנוסף לכך בעלי מאאאד מוטרד שהפין ביחס לאחרים בגילו נראה קטן וכך גם הביצים. שאלתי היא, ברור לי שהפין גדל עם השנים, אך האם יש אינדיקציה לגודל שיגיע? אציין שהפעוט שלי הוא באחוזון 98% כלומר ילד יחסית גדול וגבוה. יודעת שלפעמים השומן מכסה חלק ניכר מהבין, אך גם בזמן זקפה נראה כי הוא לא גדול במיוחד. אשמח לחו"ד תודה מרים

שלום רב הרבה מהשאלות מחייבות בדיקה כדי שאפשר יהיה להתייחס בצורה פרטנית לגודל הפין ולגודל האשכים. פעמים רבות הפין קבור בשןמנים שנמצאים בבסיס הפין ונותנים מראה של פין קטן. כמו כן אם יש עודף עור עורלה, מצב שכיח עם הידבקויות העור שתורמים למראה הקטן של הפין. בברכה פרופ' לבנה

30/07/2017 | 21:50 | מאת: מרים

אכן אנחנו בדרך לקבוע יעוץ אצלך :-) ורק כדי לסבר את האוזן. הדבקויות של העורלה... קיבלנו מכמה רופאי ילדים (לא אורולוגים) מספר דעות. אחד אמר שעד גיל שנתיים עם הזיקפה זה יפתח לבד. אחר אמר לנו לשים שמן באמבט ולמתוח וזה בסוף יפתח (אוסיף שהילד שלי ממש לא אהב את הרעיון) ושלישי אמר שאו שנעשה ניתוח בהרדמה מלאה או שאורולוג פשוט ימשוך לו את העור ללא הרדמה בכלל. (זה כמובן לא יקרה). מה באמת הפתרון לסיפור הזה היות ואני רואה שזו צרת רבים תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים