שק אשכים קטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/06/2012 | 14:33 | מאת: מיקה

שלום, בני בן 8 ושק האשכים שלו מאוד קטן. כשהוא היה קטן הייתי איתו בביקורת בשל חשד ששק האשכים לא ירד. האם יש צורך לבדוק זאת בשנית? כמו כן, האם יש מה לעשות על מנת לשנות את המצב?

21/06/2012 | 08:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מיקה. מה שחשוב זה מיקום האשכים , גם אם שק האשכים קטן אך מיקום האשכים תקין אזי אין צורך במעקב . במידה ואשכים אינם בשק רצוי לפנות לבדיקה. אין מה לעשות במקרים ששק האשכים קטן. לעיתים אם מדובר גם באשכים טמירים לאחר הניתוח לקיבוע האשכים בשק , שק האשכים גדל. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים