ריפלוקס של השתן ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/02/2017 | 15:35 | מאת: אמא של טל

שלום דר' לבנה ביתי בת השלוש אובחנה לפני כשנה וחצי עם ריפלוקס של השתן בצד אחד בדרגה 3-4. מטופלת באנטיביוטיקה מניעתית. תהליך הגמילה היה תקין מעט אחרי גיל שנתיים ולעיתים רחוקות רואים פספוסים. לאחרונה היא פיספסה מספר פעמים וכמו כן היו לה תופעות שבהן אמרה ש"ברח" לה פיפי, אולם לא יצא שום דבר או שאמרה שהיא חייבת לשירותים וכשהגיעה לא יצא כלום, והיא גם מתלוננת פעמים רבות על כאבי בטן. השאלה שלי היא האם יש קשר בין התופעות האלו לריפלוקס? כלומר, יכול להיות שנשאר מעט שתן ש"עלה" למעלה והוא זה שיוצא בפספוסים, או שהיא מרגישה שיוצא לה פיפי אבל הוא בעצם עולה למעלה ולא יוצא החוצה? התשובות לשאלות הנל יעזרו לי מאוד כדי להבין כיצד לנהוג עם התופעות הנל אצל הילדה. תודה מראש

שלום רב, התופעות שכתבת הן תופעות של גמילה ולא קשוורות לרפלוקס. לילדה עם רפלוקס כשישי סימפטומים תמיד צריך לשלול דלקת בשתן. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים