הרחבת אגן כליה תינוק ואורטרוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/05/2012 | 20:27 | מאת: שאלה

שלום, בני בן 7 חודשים, אובחנה הרחבת אגן שמאלית בהריון וכעת במעקב עם התוצאות הבאות: אולטרסאונד בגיל חודשיים: כליה שמאל- רוחב אגן במנח רוחבי 0.62 ס"מ. שלפוחית שתן: מלאה בחלקית לא הודגמו אורטרים דיסטליים מורחבים על ידה. כעת בגיל 7 חודשים: כליה שמאל- רוחב אגן 0.73 ס"מ פרנכימה שמורה. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. שלפוחית שתן: קיבולת רגילה, הודגם אורטרוצלה משמאל בבדיקה לרוחב 0.34 ס"מ. בדופלר הודגם JET טוב מהפיה. קיימת התרחבות של אורטר דיסטלי משמאל. עד כמה המצב חמור? והאם יש צורך בניתוח לאור התוצאות? המון תודה!

05/06/2012 | 18:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

םשלום רב, ראה תשובה שנתתי כאן לצבי , חלק מהתשובה רלוונטית גם כלפייכם. כדאי לבוא ליעוץ טרום לידתי מסודר, ישנם הרבה פקטורים קצריך לדעת עלייהם. מקרים בהם קיים אורטרוצל בד"כ יש גם מערכת מאספת כפולה (לא תמיד) , במקרים אלו יכולים להיות קלים מאוד ללא כל משמעות ולעיתים מורכבים מאוד, עכשיו אני מטפל בילדה שהאורטרוצל היה כה משמעותי שגרם לחסימת מוצא שלפוחית השתן. תפנה ליעוץ מסודר , אם אתה בקופת חולים כללית אפשר לפנות למרפאה שלי במרכז הילד בכפר סבא שם אני מבצע יעוצים טרום לידתיים בברכה ד"ר עמוס נאמן

06/06/2012 | 18:18 | מאת: שאלה

תודה על התשובה, אך מדובר בתינוק בן 7 חודשים, עד כה היתה רק הרחבת אגן כליה וגם ביעוץ הטרום לידתי שהיינו.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים