דלקות שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/05/2012 | 00:50 | מאת: שרון

שלום בתי בת 4.3 סובלת מדלקות חוזרות בשתן לאחר אולטאסאונד התברר כי האגן כליה הימני שלה קצת מורחב אך אורולוג ילדים אמר כי זה מינלי ונראה לו שזו דלקתחיצונית כיוון שגם לא הייתה מלווה בחום לאחרונה חזרה לה הצריבה בשתן אך לאחר שתייה מרובה זה נעלם. בבדיקות שתן שערכנו היו תוצאות תקוינות חוץ מ LEUCOCYTES - U STRIP 250/UL ולפי זה בלבד קבע הרופא משפחה שיש שוב דלקת וצריך שוב אנטיביוטיקה (סיימה סבב של אנטיביטיקה לפני שלושה שבועות מאותה הסיבה), האם באמת רק לפי הערך הזה ניתן לקבוע כי זו שוב דלקת למרות שלאחר 24 שעות של משטר מים התסמינים חולפים וללא חום לחלוטין? האם יש פיתרון אחר היכול לעזור לה? תודה שרון

18/05/2012 | 00:57 | מאת: שרון

שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון GLUCOSE - U STRIP mg/dL NORMAL BILIRUBIN- U STRIP mg/dL NEG KETONES- U STRIP mg/dL NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.013 PROTEIN- U STRIP mg/dL NEG NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP /ul 250 ERYTHROCYTES-U STRIP mg/dL NEG UROBILINOGEN-U STRIP mg/dL NORMAL PH- U STRIP 6 4.5 7.8

19/05/2012 | 15:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרון אין בידי מספיק כלים כדי לענות על השאלה. תפנה ליעוץ מסודר בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים