תינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/03/2012 | 22:30 | מאת: שירי

שלום רב , לאחר אשפוז ממושך של 3 שבועות בשל חיידק אי קולי בשתן , בדם ובנוזל השידרה אצל בני בן החודש וחצי...ברצוני להבין מעט את ממצאי ה us שקיבלנו בבית החולים פרט להפניה לנפרולוג ולקבלת צפורל כטיפול מונע לא הוסבר לנו דברים ואנו חוששים מאד מכיוון שטרם עשינו לו ברית בתחילה בגלל צהבת גבוה (19) ולאחר מכן האשפוז לצערי , אלא תוצאות ה us : כליה ימנית באורך6.0 ס"מ עם מערכת מאספת כפולה , הודגמה הרחבה של מערכת מאספת תחתונה , רוחב אגן הכליה 6 מ"מ , הרחבה מינימלית של אגן הכליה במערת העליונה , קטור אגן הכליה 3 מ"מ, כליה שמאלית באורך 6.0 ס"מ , ללא הרחבה של המערכת המאספת , שלפוחית שתן עם דפנות חלקים. אשמח לדעת מה זה אומר..אנו חוששים מאד , בתודה מראש שערע

01/04/2012 | 18:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שירי, כאשר יש מערכת מאספת כפולה ישנה שכיחות יתר של רפלוקס (חזרה של שתן מהשלפוחית לכליה). תפני לנפרולוג או אורולוג ילדים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים