אגן כלייתי מורחב בעובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/02/2012 | 17:09 | מאת: אלה

שלום רב, אני בת 21, בריאה, חודש 4, בבדיקת סקירת מערכות נמצא לעובר שלי אגן כלייתי מורחב בילטרלית, הרחבה קלה כ-2-2.5 ס"מ, בדיקות חלבון עוברי תקינות סיכון לתסמונת דאון לפי הבדיקות 1/7900, האם יש מקום לבצע בדיקת מי שפיר? ולאיזה רופא כדאי לפנות עם התוצאות - נפרולוג ילדים או אורולוג ילדים? תודה אלה

01/03/2012 | 15:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלה, האם מדבור בהרחבה של 2 ס"מ כפי שכתבת (הרחבה חמורה) או 2 מ"מ שזה יותר סביר. רצוי להתיעץ עם גנטיקאי לגבי הצורך בביצוע מי שפיר ישנם אורולוגים ילדים שמבצעים יעוצים טרום לידתיים וגם נפרולוגים ילדים. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים