ילדה בת 3 לא מוכנה לעשות קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2009 | 00:16 | מאת: יעל

שלום רב, לבתי בת ה 3 יש פיסורה (סדק בפי הטבעת) שבאה והולכת כבר שנה בערך. מכיוון שהפיסורה גורמת לכאבים בזמן שעושים קקי, הילדה מתנגדת עכשיו בכל תוקף לעשות - גם בתקופות שלא כואב לה בכלל. כבר חודשים אני לא מצליחה להוציא אותה מהטראומה של הכאב, וכבר לא יודעת מה לעשות. ניסינו פרסים, אבל אפילו זה לא מספיק. היא עושה רק "בכח", כאשר אני עומדת בכל תוקף על זה שתשב בשירותים עד שיצא - וגם זה קורה כל יומיים בערך, ותוך כדי בכי רב. יש המלצות בנושא? אני ממש עובדת עצות. חשבתי לקחת אותה לפסיכולוג/ית, אבל אין לי מושג מי. יש המלצות על פסיכולוג/ית במרכז שיודע/ת לטפל בבעיה כזו? תודה רבה.

29/01/2009 | 01:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, עצירות קשה או פיסורה יכולים להוביל לפעמים לבעיות פסיכולוגיות סביב עשיית צרכים ומאבקי כוח. את מספרת שמאז ה'טראומה' האחרונה חלפו כבר חודשיים, ובכל זאת יש עדיין הרבה עניין סביב הקקי. אישית, אני נוטה להאמין שהתערבות מסיבית של האם בפעולות "טבעיות" כמו אכילה, שינה או יציאות, עלולה כשלעצמה ליצור בעיה או להחריף בעיה קלה יחסית. לטעמי, הדרך היעילה לסייע לה, היא באמצעות תזונה המעודדת יציאות רכות, ומעבר לכך לא לעשות דבר. אין טעם לעמוד מעליה ולהתעקש שתעשה קקי "בכוח", ממש כפי שאין טעם להציע לה פרסים. הנחת היסוד שלנו צריכה להיות שמדובר בפעולה טבעית של הגוף, שתסתדר אם רק ניתן לה הזדמנות. אני מבינה שאת מתקשה לראות אותה בוכה או מתאפקת, ויודעת כמה קשה לעמוד מנגד. תוכלי, לכן, להביע השתתפות ואמפתיה "אני רואה כמה קשה לך, ובטוחה שעוד מעט תצליחי. הקקי השובב יהיה חייב לצאת מתישהו, אז נחכה לו בסבלנות". נסי להישאר רגועה, להמשיך לעסוק בשלך, ולשמוח בשמחתה בבוא הרגע. במידה ותרגישי שאת מתקשה להסתדר ללא עזרה מקצועית, כל פסיכולוג קליני של ילדים יוכל להדריך אותך בנושא. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים