תינוקת בת שנה בוכה כשרואה אותי..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/10/2014 | 18:48 | מאת: ליהי

היי. אני מטפלת בתינוקת בת שנה ( מגיל תשעה חודשים) אני איתה פעם בשבוע למשך 5 שעות. בתחילה, היא הראתה סימני קושי בפרידה בבוקר מאימה אך בחודש האחרון העניין החמיר ובבוקר כשרואה איתי היא מייד בוכה. אני מאד מנסה להתקרב אלייה ולשחק איתה ולהיות אמפטית אבל קצת מיואשת.. לוקח לה המון זמן עד שהיא מתחילה לחייך ולהתעניין ואז שבוע אחרי כשאני באה חוזר חלילה. איני יודעת גם כיצד להגיב כשהיא בוכה ליד אימה, האם להרים אותה? האם לאפשר לאימה להפרד ממנה וזהו? חשוב לציין שאני מאד מאד אוהבת תינוקות ואני מאד משתדלת, בעבודות אחרות התינוק בכה כשנפרד ממני ופתאום עכשיו המצב שונה מאד.. ניסיתי לחשוב אם יש משהו לא לרוחה שאני עושה בזמן האחרון אבל איני מצליחה להבין מה.. אשמח לעזרה, תודה!

23/10/2014 | 22:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליהי, התינוקת נמצאת בתקופה אשר בה חרדת הזרים נמצאת בעיצומה. התגובה שלה אינה קשורה בך, ספציפית, וסביר שהייתה מגיבה כך לכל אדם אחר שאינו מבני הבית הקבועים. מאחר שאינך מטפלת בה על בסיס יומיומי, המפגשים איתך נחווים מדי שבוע מחדש כפגישה עם זר (או כמעט זר). נסי להישאר שקטה ורגועה, ולא לקחת את הבכי שלה כפגיעה אישית. העובדה שאמה של התינוקת סומכת עלייך אמורה להרגיעך. הישארי לבבית ונינוחה, והתנהגי בטבעיות גם מול הבכי. אם היא נרגעת ומחייכת לאחר שהאם עוזבת, איני רואה מקום לדאגה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים