נוגעת בידיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/09/2014 | 14:53 | מאת: דבי

ילדה בת 9.5 בכורה מבין ארבעה ילדים בהפרשים של שנתיים/ שלוש. הקטנה בת שנה. ילדה נורמטיבית מוצלחת בלימודים עוזרת המון מאד רגישה אינטואיציות גבוהות נוטה לדרוש מעצמה שלמות למרות שזה לא הקו המנחה אצלינו. לפני חודש התחילה תופעה מדאיגה, היא נוהגת לגעת בידיים אחת בשניה כל הזמן כמו ליטוף. יד מלטפת גב יד, אחת בשניה בצורה אינטסקטטיבית ואז סוגרת חדים כל יד לעצמה ומשחקת עם האצבעות ( הרגשה כמו מי שידיו מזיעות ובודק לראות את רמת הרטיבות) ושוב חוזר על עצמו המון פעמים לפעמים ברצף. נסיתי לרמוז להפסיק וראיתי שזה לא עוזר לפעמים לא היה לה מושג שהיא עושה את זה. לא יכולה לשים אצבע על אירוע מיוחד שקרה לאחרונה. אפילו שנת הלימודים התחילה ברוגע. מה לעשות? לקחת לפסיכולוג? מישהו שידבר איתה ? מה זה, טיקים? (היא לא מזיעה בידיים) אנא את עצתכם

21/09/2014 | 21:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דבי, לפעמים ילדים מאמצים מניירות, ומחקים התנהגויות ומחוות של אחרים מסיבות שונות. בדר"כ מדובר בתופעה חולפת, שמסתיימת כשנגמר תפקידה בחיי הילד. אם מדובר במשהו כזה, רצוי להימנע מלהעיר או לכעוס. לפעמים, מדובר במחוות גוף או פעולות שתכליתן הפחתת חרדה, ואז כבר מדובר בתופעה שונה - טקסים כפייתיים שהילד מבצע כדי לסלק מחשבה פולשנית מטרידה או מאיימת. דוגמאות לטקסים כאלה הן רחצת ידיים תכופה, נגיעות "סימטריות" או "זוגיות" בפנים, בשיער, בכתף, וכיוב'. התיאור שלך יכול להתאים גם לזה, ולכן רצוי לנסות ולהבין מה עומד מאחורי זה, והאם נחה שם חרדה. במקרה כזה, רצוי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני. שנה טובה! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים