בעיות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/07/2014 | 14:30 | מאת: ולרי

שלום, אני רוצה להתייעץ לגבי בני הבכור היה בן 12 והבעיה שלו שלא מצליח להירדם לבד,זה אומר שעד שהוא לא נרדם אני אני ובעלי לא יכולים ללכת לישון כדי להירדם הוא חייב שמישהו עוד יהיה ער בבית,גם אם הוא מצליח להירדם אז באמצע הלילה הוא עובר לחדר שלנו למזרון שיש ביקון לאחותו הקטנה בת ה-4. האמת שזה די מטריד אותי כי הוא כבר גדול וכמעט כל ערב עובר לחדר שלנו,איך עוזרים לו כי הוא ילד בוגר אבל בלילות זה נראה שהוא חוזר להיות תינוק.אנא עזרתך, תודה

30/07/2014 | 11:53 | מאת: קובי והב

שלום ולרי, אני נוטה לחשוב שקשיי ההרדמות והשינה של בנך הם סימפטום לתופעה רחבה יותר. עולות בדעתי שתי אפשרויות, האחת נוגעת בסף חרדה גבוהה שיכול לנבוע מגורמים פנימיים (תוך נפשיים) או כתוצאה ממוקדי לחץ חיצוניים בבי"ס וכד'. במקרה כזה יש לבחון את משך התופעה ואת העקביות שלה לאורך תקופת זמן. חשוב לנסות ולאתר מוקדי לחץ, או קושי איתם מתמודד הילד ביום יום. אפשרות שנייה היא שקושי זה הוא חלק ממכלול רחב יותר הנוגע בקשר שבינכם לילד, הצבת גבולות, גוננות יתר וכד'. תהה הסיבה אשר תהה, אני מאמין שלטובת הילד יש ליצור תהליך הדרגתי שבסופו הוא מסגל הרגלי הירדמות ושינה עצמאים שאינם תלויים בכם או בסביבתו. חשוב להבין את מקור הבעיה ולהתאים את הטיפול הנכון. בשלב הראשון אני ממליץ לכם לפנות להדרכת הורים, דרכה תוכלו לבנות תוכנית הדרגתית שתסייע לכם להציב גבול באופן הדרגתי ונכון עבור הילד. בברכה, קובי.

31/07/2014 | 09:19 | מאת: ולרי

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים