סטירה לילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/01/2009 | 10:51 | מאת: גלית

בוקר טוב ילדי בן 6.5 ילד שמח וחכם התחיל ללמוד בביה"ס חדש בכיתה א' עברנו דירה לפני חצי שנה , אני חד הורית -גרושה , ויש לו אחות בת 4.5 ,ואביו לוקח אותם להסדרי ראייה לפני יומיים בני אמר לי כי ילד נתן לו סטירה בלחי, בני סיפר כי המטפלות שהיו בהפסקה ראו והענישו אותו והילד אמר לבני סליחה ,יש לציין כי הילד הזמין את בני אליו הבייתה ואימו מאוד נראית אישה נחמדה. אני חושבת שבני מאוד הושפל ואף הרגשתי כך מבני שאלתי היא: האם להתקשר למורה בביה"ס ולהודיע אף לה. להתקשר לאימו של הילד המכה לצערי בני מרביץ לא פעם לאחותו בבית, אני מסבירה רבות שאסור להכות, אתמול בני משך לי את משקפיי וזרק אותם מה דעתך

22/01/2009 | 14:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, אני יודעת כמה קשה לנו לשמוע שמישהו או משהו פגע במי שיקרים לנו. מדברייך אפשר להבין כי התקרית בביה"ס טופלה באופן הראוי, ולא בטוח שנכון להמשיך ולתת לה נפח מעבר לכך. אחרי הכל, את מציינת שהילדים נשארו חברים ושאת מחבבת את אמו של הילד התוקף. נסי לבדוק עם עצמך מנין מתעורר אצלך הצורך להמשיך ולפעול עוד. את מציינת, במקביל,כי הילד שלך נוטה להתנהגות תוקפנית ואלימה בבית, ולטעמי נכון להפנות את האנרגיות כרגע דווקא לזה, בעיקר בניסיון להבין מה עובר עליו ומתוך איזו מצוקה רגשית הוא פועל. כמו שאני רואה את הדברים כרגע, יש לתת מענה לקשיים הרגשיים שלו (לבד או בעזרת איש מקצוע) יחד עם עמדה ברורה וחד משמעית שהתנהגות אלימה לא תתאפשר בבית או מחוצה לו. בהצלחה ליאת

22/01/2009 | 15:18 | מאת: ליאת

האם כל מה שהילדים שלנו, ובכלל זה גם המבוגרים מתנהגים, קשור בפן רגשי כזה או אחר? אנא הסבירי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים