ריכוז אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/01/2009 | 18:49 | מאת: חסי

מדוע ילדים נוטים לא פעם להוציא לשון בזמן שנדרש מהם להתרכז, כל זאת בלי שהם מודעים (שמים לב) לזאת? בתודה מראש.

19/01/2009 | 22:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חסי, אני לא בטוחה לאיזה סוג של הוצאת לשון את מתכוונת. לפעמים, בעת הקשבה הפה נפער והלשון מבצבצת, ולפעמים בשעת ריכוז ומאמץ (ציור או כתיבה) הלשון יוצאת יותר. גם לגילו של הילד יש משמעות. כדי להעריך האם מדובר בבעיה (דנטלית או אחרת) בסרבול מוטורי זמני או במשהו אחר כדאי להתייעץ עם גורם כלשהו מתחום הפיזיולוגיה (רופא, קלינאית דיבור או מרפאה בעיסוק). בברכה ליאת

20/01/2009 | 18:37 | מאת: חסי

שלום ליאת הילד הזה הוא אני ואני בת 22. חשבתי לשאול אותך משום שהייתה לי תחושה שמדובר במשהו פסיכולוגי (כי הנושא הזה מעלה בי אסוציאציות של ילד מפגר) ואני יודעת שזה קורה הרבה לילדים (גם לרגילים..?). אני תוהה אולי באמת יכול להיות שבאמת מדובר במשהו דנטאלי..?? אציין שאני בחורה אינטליגנטית ומוכשרת. אני עוסקת הרבה באומנות ומכאן ההיתקלות במקרה זה. יש לציין שזה מביש אותי ומפריע לי - במיוחד מכיוון שבדרך כלל ילדים הם אלו שנוהגים כך (הכוונה שלי הייתה להוצאת לשון, מתוך ריכוז וחוסר שימת לב, בזמן ציור, רקמה וכדומה) אני לא יודעת אם אני בדיוק שואלת שאלה או לא, אולי אני פשוט מנסה להבהיר יותר את הסיטואציה ואולי (מבינה זאת תוך כדי כתיבה) אני מנסה לשאול האם לדעתך, הואיל ואני כבר אישה היום, ולא ילדה, האם לדעתך מצב זה מעיד על איזשהו בעיה קלינית פסיכולוגית? ריכוז? משהו..? ושוב תודה ויום שקט.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים