הצגה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/01/2009 | 13:03 | מאת: אתי

שלום וקודם כל תודה רבה רבה על תשובה לשאלה שכבר שאלתי. יישור כוחך !! שאלתי, בני בן 3, הזמנתי לנו כרטיסים להצגה של "עוץ לי גוץ לי" לפני כמה חודשים הוא מאוד אהב את זה והיינו צופים ב DVD בבית. היו לו רגעים של פחדים, ואז הוא היה קורא לי שאשב לידו. אני מאוד מאוד רוצה שנלך לראות את ההצגה(וכמו שאמרתי כבר קניתי כרטיסים) וממש חשוב לי לא לפספס את זה. אמרתי לו , והוא אמר שהוא לא רוצה, נסיתי לדבר איתו והוא אמר שהוא מפחד מ"אישון" (דמות בהצגה) תעזרי לי, מה אני יכולה לעשות כדי לשחרר אותו קצת מהפחד, הרי שאני יודעת שהוא כן אוהב את זה, אוהב את השירים.. (ההצגה רק בעוד חודש וחצי) תודה רבה רבה.

18/01/2009 | 18:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, תרבות, ממש כמו המזון שאנו מגישים לילדינו, צריכה להיות מוגשת להם במנות קטנות, כשהיא מותאמת לגיל ולצרכים. הצגות ילדים הן דבר נפלא, אך יש ילדים המצליחים ליהנות מהן רק בגיל חמש, שש או שבע (ויש מי שאפילו מאוחר יותר). הישיבה באולם חשוך עם מאות ילדים נוספים, המוסיקה הרועשת, ואפילו סיפור העלילה - עלולים לאיים מאד על ילד בן שלוש. קשה לנבא מכאן כיצד בנך יגיב לישיבה באולם ואיך אפשר לעזור לו להשתחרר מהפחד. עליך לזכור שהישיבה על הספה בסלון, מול הDVD, שונה מאד מהישיבה באולם החשוך. אישית, אני מאמינה שלילד רגיש יש ממילא כל כך הרבה התמודדויות ואתגרים בחיי היומיום, עד כי אין צורך לחשוף אותו למה שלא חייבים. אם את בכל זאת מתעקשת, תוכלי לשבת ולראות יחד איתו את הסרט שוב ושוב, לשיר איתו את השירים ולבחון את תגובותיו ל"אישון". אם תראי שהפחד מתקהה בהדרגה, תוכלי לנסות ולהציע לו שוב ללכת להצגה. בכל מקרה, מומלץ - לפחות בפעם הראשונה - להבטיח לו שבמידה וירצה לצאת, הוא יוכל לעשות זאת מיד. הידיעה הזו נותנת תחושה של שליטה ויכולה להפחית התנגדות וחרדה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים