חד הורית - מחפשת פסיכולוגית ילדים ברשל"צ רחובות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2009 | 22:17 | מאת: אמא דואגת

ליאת שלום, אני גרושה למעלה משלוש שנים, אמא לשני ילדים (5.5, 7.5) מקסימים. תהליך גירושים מכוער ומערכת יחסים מאוד לא טובה עם בעלי לשעבר גורמים לי לרצותלבדוק האם הכל בסדר עם הילדים. אני יוצאת מגדרי לעשות הכל עבורם- כרגע לבד כי הוא לא מוכן לשתף פעולה. למרות שאני מותשת מהלבד.. הכי חשוב לי לדעת האם הכל בסדר איתם ואין להם משקעים שאני צריכה לטפל בהם.. ויותר חשוב, האם נוכל להיכנס לייעוץ יחד איתו כדי לנסות לתקן את מערכת היחסים ה"גרושה" אם לא הלחנו את ה"נשואה". תודה.

03/05/2009 | 23:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לאם הדואגת, גירושין הם אכן תהליך מכאיב וקשה עבור ילדים צעירים, ולפחות בטווח הקצר יש לו השלכות משמעותיות על עולמם המציאותי ועל עולמם התוך-נפשי. את אומרת שאת "יוצאת מגדרך כדי לעשות הכל עבורם", ונדמה לי שזו עמדה שיכולה להיות בעייתית. אחד המנבאים הטובים ביותר להסתגלות טובה והתאוששות מהירה, זו היכולת של ההורה המשמורן להקפיד על רציפות ושגרה בחייהם של הילדים. כאשר את עושה מאמצים לפצות אותם ולרצות אותם כדי "לדעת שהכל בסדר", את למעשה מחזקת את חוויית השבר. דווקא במצבי חרדה ואי-וודאות זקוקים הילדים להורה אסרטיבי, סמכותי ו'מחזיק', המשדר להם שגבולות המותר והאסור נותרו כשהיו. כיום, שלוש שנים לאחר הגירושין, העמדה הזו נראית מיותרת אף יותר. פנייה לייעוץ או טיפול פסיכולוגי נכונה כאשר מתעוררים קשיים או כאשר מתעוררות שאלות לגבי יכולתם של הילדים לתפקד בצורה טובה בשטחי חייהם השונים. אם את חושבת שיש סיבה לפנות לייעוץ, עשי זאת, אך עליך להביא בחשבון שאביהם של הילדים חייב להסכים לכך. פסיכולוג ילדים אינו יכול לטפל בילד להורים גרושים אלא בהסכמת שני ההורים. לגבי ייעוץ משותף לבני הזוג הגרושים - רוב הפסיכולוגים לא ימליצו על כך, ויעדיפו לפגוש את בני הזוג בנפרד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים