רחיצת ילדים ביחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2009 | 00:07 | מאת: לילי

שלום. יש לי בת בת 4 ו-4 חודשים ובן בן שנתיים וחודשיים. לפני השינה אני מקלחת אותם ביחד. הם יושבים ביחד באמבטיה ומשחקים. כמובן הם רואים את ההבדל ביניהם, והבת אומרת שבגלל שאחיה בן אז יש לו בולבול, והיא בת - ואין לה. אני מחזקת את דבריה, וזהו לא מעבר לזה. השאלה שלי האם זה בסדר לקלח אותם ביחד? האם זה משפיע איך שהוא על המיניות שלהם? באיזה גיל רצוי להפסיק את הרחצה ביחד? תודה.

30/04/2009 | 22:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לילי, בעיני, אין כל רע ברחצה משותפת של ילדים בגיל זה. זוהי הזדמנות להפוך את האמבטיה היומית לחוויה משותפת של קורת רוח, והזדמנות ללמוד על השינויים בין המינים בדרך טבעית ללא מתח. ברוב המקרים, הפסקת המקלחת המשותפת מתרחשת ביוזמת הילדים עצמם, כאשר הם (או אחד מהם) מגיעים לגיל החביון, ומתחילים להתבייש בעירום שלהם. קיימות, כמובן, גם דעות אחרות, בעיקר על רקע המודעות הגוברת לסוגיות של הטרדה מינית בתוך או מחוץ למשפחה. אני סבורה שאם הילדים משחקים בתמימות ונהנים מהביחד ללא מתח, הדאגה מיותרת. אם, לעומת זאת, המשחק המשותף מקבל צביון מיני (כאשר יש נגיעות מכוונות ו*חוזרות* באיברי המין של האחר, או כאשר נראה שעבור אחד הילדים או שניהם החשיפה מעוררת גירוי חזק מדי) מוטב להפסיק את הרחצה המשותפת. בברכה ליאת

01/05/2009 | 17:18 | מאת: לילי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים