הודעה על מוות לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/06/2011 | 19:55 | מאת: אולגה

שלום, בתי בת 6.5. חברה טובה שלה מהגן טבעה בכינרת והיום היא נפטרה. ביום ראשון אמרו להם בגן שהיא בבית חולים ובתי לא לקחה את זה קשה כי חשבה שהיא בטח תצא בעוד כמה ימים. מחר מביאים לגן פסיכולוגית שתסביר להם שחברה שלהם מתה. יש הורים שלא ישלחו את הילדים שלהם מחר לגן, כי הם רוצים לספר להם שהילדה עברה גן, נסעה רחוק וכו'. אין לי מושג איך להסביר לה את זה , בתי מאד רגישה ולוקחת דברים קשה בד"כ. האם צריך להגיד לה שהיא מתה? מה לענות לשאלות שלה אם היא תשאל : איפה היא עכשיו לאחר המוות? אם היא תפחד שזה יכול לקרות גם לה? איך מתמודדים עם דבר כזה??? תודה

29/06/2011 | 18:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אולגה, כמה עצוב! לאבד חברה טובה זה תמיד קשה, בטח כשזה קורה בנסיבות מזעזעות כאלה. ועדיין, לדעתי, הניסיונות לשקר לילדים הם פסולים ולא מכבדים, גם אם הם נעשים מכוונה טובה. למרבה הצער, מוות הוא חלק מהחיים, ואי אפשר לבודד את הילדים ולחמוק מהנושא לאורך זמן. כיום אנחנו יודעים כבר שילדים יכולים להתמודד גם עם תכנים מציאותיים קשים, כל עוד הם מוצגים להם נכון. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, ולשמוע ממנה על האופן בו היא עומדת להציג לילדים את הנושא. היא בוודאי תוכל לענות לך על שאלותייך, ולהציע מגוון של תגובות לשאלות אפשריות. אם את שואלת לדעתי, אני תמיד בעד לומר את האמת. כלומר "מי שמת לא מרגיש דבר, לא כואב לו כלום, והוא נקבר בבית קברות, שזה מקום נעים, יפה ופורח". "ולא, זה לא יכול לקרות גם לך, כי אנחנו שומרים עליך ודואגים לך, ובטוחים שתחיי חיים ארוכים ובריאים". במקביל, אני ממליצה לאפשר לילדים לשוחח על האירוע, לשאול שאלות, ולהביע במילים, במשחקים או בציורים את רגשותיהם, פחדיהם וגעגועיהם לחברה ז"ל. שלא תדעו צער ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים