דחוף!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/04/2009 | 11:58 | מאת: בדוי

בס"ד שלום ד"ר ליאת אני בן 20 ולפני 7.5 שנים עברתי הטרדה מינית לא "קשה"(ככה הגדירו את זה לפניי). ואני המון זמן סבלתי מחרדות פחדים עד שהגעתי לצבא וקיבלתי טיפול פסיכולוגי בהתחלה זה היה שיחות אם עובדת סוציאלית ואח"כ קבני"ת(קצינת ביראות נפש) ומשם הפסקתי את השיחות. שאלתי היא כזאת אני ילד מאוד עצבני אני מתרגז מהר מאוד הדם עולה לי למוח בגלל שטיות יש אנשים קרובים אלי שמגדירים את זה כ-"חמום מוח" רציתי לדעת אם מה שעברתי בגיל 12 קשור לעצבים שיש לי להתנהגות שלי ואם כן איך אני יכול לטפל בזה? נ.ב אני לוקח כדורים בשם קלרנבין זה כדורים על בסיס טבעי... תודה

27/04/2009 | 00:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, ההתנהגות האנושית, וההתנהגות העצבנית בכלל זה, היא תולדה של אספקטים ביולוגיים-מולדים (מזג) ושל השפעות סביבתיות (איפיונים משפחתיים, אירועי חיים, וכו'). לכן, אני מניחה שלאירוע שעברת בנעוריך יש חלק בעיצוב התנהגותך כאדם בוגר. אני מאד מאמינה ביכולתו של טיפול פסיכולוגי לסייע בהתמודדות יעילה עם מצבי חיים שונים ובשיפור היכול לווסת את התגובתיות הרגשית שלנו. בין השורות שלך אפשר היה להבין שהטיפול במסגרת הצבא עזר בהפחתת החרדה. לדעתי, מי שהצליח להיעזר בטיפול פסיכולוגי בעבר, הוא מועמד טוב לטיפול גם בעתיד. טיפול תרופתי (טבעי או כימי) יכול להיות יעיל למדי, בעיקר במצבי דחק, אך תמיד עדיף לחזק את יכולת ההתגברות הטבעית של האדם עצמו, ולהפחית בהדרגה את התלות במרגיעים מן החוץ. בברכה ליאת (שעדיין לא ד"ר).

27/04/2009 | 10:34 | מאת: בדוי

בס"ד הבעיה שלי אני לא יכול לדבר אם כל פסיכולגית אני לא יכול להיפתח אליה אצל העובדת סוצאלית כן נפתחתי אבל אצל הקבני"ת לא וכאן מתחילה הבעיה גם בגלל זה הפפסקתי את הטיפול

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים