פחדים של ילד בן 10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/05/2011 | 22:17 | מאת: ר.מ

ערב טוב, יש לי ילד בגיל 10 שלפני כחודש ראה סרט מפחיד ומאותו יום זה הפך לסיוט, הוא מתעורר כל לילה מגיע אלי למיטה ומתעקש לישון לצידי ולצד בעלי. שאני מכריחה אותו לחזור למיטה הוא בוכה ומתלונן שהוא מפחד, גם במשך היום נכנס למקלחת שהדלת פתוחה דבר שלא קרה בעבר, הוא היה מאוד בוגר ולא היה לו בעיה להשאר בבית לבד או כל דבר אחר. במשך החודש האחרון לפני שהולך לישון הוא מכין אותנו מראש שאם יתערר בלילה מה יעשה ולמה הוא לא יכול לישון איתנו, למה זה מפריע לנו ושהוא מפחד. הוא לא מפסיק לבכות שהוא מדבר על זה ואין לי מושג כבר מה לעשות, אני נשארת ערה עד שהוא נרדם ובלילה שמתעורר אני הולכת לישון במיטה בחדר לידו. זה מצב שלא אופיני לו, מלבד הסרט סיפר שאחד מחבריו שיתף אותו בסיפורים מפחידים וזה הוסיף לפחד שלו.יש לי עוד שני ילדים בבית שהם ישנים ומתנהגים כבוגרים ואותו זה לא מרתיע שהוא מתנהג כך.

17/05/2011 | 23:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, הילד שלך נחשף לתוכן לא ראוי, וכדאי שנזכיר לעצמנו להדק את ההשגחה על מה שנגיש או לא נגיש עבורם במדיה שבתוך ומחוץ לבית. כרגע, כאשר הוא כבר נחשף לחומר מאיים, נראה לי ששווה להשקיע מעט יותר זמן בעיבוד החוויה הזו, וב"הקהיית העוקץ". תוכלי לברר איתו מה בדיוק הוא ראה, מה הוא חושב ומרגיש בעקבות כך, ומדוע. לפעמים, מתוך ניסיון שלנו לא להציף את החרדה, אנו מנסים למנוע מעצמנו או מילדינו את המגע עם החומר המאיים. אבל הניסיון מלמד שעיסוק מבוקר ומתווך עם גורם הפחד עשוי להפחית מתחושת האיום, ולשחוק בהדרגה את הפחד. אפשר לנסות להסגיר חלק מסודות הקולנוע, ולספר לילד כיצד משיגים הבמאים את אפקט הפחד. במקרים מסוימים אפשר לצפות שוב בקטע המפחיד, בנוכחותו המרככת של ההורה, עד להגחכה של הסיטואציה. כאשר הילד יוכל להריץ בעצמו את הקטע המפחיד, לפנים ולאחור, הוא יוכל להרגיש שליטה רבה יותר וביטחון. (לא לכל ילד זה מתאים, וכנראה שרק אתם תדעו איך והאם זה יעבוד אצל הילד שלכם). בכל מקרה, אם הפחד ממשיך, אפשר להיענות לזמן מה (בגבולות הסביר), ולשהות לצד מיטתו כאשר הוא מתעורר, כמו שאת כבר עושה. ברוב המקרים הפחד חולף מעצמו, והעניינים נרגעים. אם לא, התייעצו שוב. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים