שאלה בנושא שימוש בזהות נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/05/2011 | 23:44 | מאת: נירה אלון

יש לי בת בת 4 . לאחרונה היא נוהגת להתייחס, לעתים קרובות, לחברה דמיונית שלה, שהיא המציאה ואף העניקה לה שם. היא מרבה להשתמש בה כדי לנמק מעשים לא ראויים, או כדי לקבל החלטות באומץ וללא פחד מהתנגדות, בשל ההסתתרות אחר הדמות הדמיונית החזקה והמשפיעה.נראה שדמות דמיונית זו מתפקדת כמוקד שליטה חיצוני של בתי. הדמות הדמיונית היא הקובעת. היא המחליטה. מה עושים עם תופעה כזו ? כיצד מתייחסים ? האם צריך לאבחן משהו ? לטפל ? אודה על תשובתך.

17/05/2011 | 14:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נירה, התופעה שאת מתארת נפוצה מאד בילדות, וכשלעצמה, אין בה שום דבר מדאיג. אני מבקשת להפנות אותך לתשובה מעט יותר מפורטת שנתתי כאן בעבר בהמשך לתכתובת דומה. הנה - http://www.doctors.co.il/forum-3284/message-22073#message-22073 אם יהיו לך שאלות נוספות, את מוזמנת ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים