ציור פנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/01/2009 | 13:06 | מאת: אתי

שלום ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון יש לי ילד בן 3. הוא מצייר פנים עם עיניים בלבד בתוך, וידיים שיוצאות מכיוון האוזניים. האם צריך לדאוג בגיל הזה?האם להגיד לו משהו? תודה רבה

13/01/2009 | 16:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, המעבר ההדרגתי משרבוט לציור דמות אדם מתרחש בגיל הרך, ומתאפשר הודות לשכלול הויזו-מוטורי (תיאום עין-יד) וההתפתחות הקוגניטיבית. בנך נמצא כנראה 'בדרך', ציוריו נראים תואמים למצופה בגילו, ואין להם כרגע ערך אבחנתי רב. הרשי לו לצייר באופן חופשי, ללא הערות או הכוונות, ובכך תאפשרי לו לרכוש מיומנות חשובה וליהנות מחופש יצירה וביטוי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים