התלבטות- דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/05/2011 | 09:17 | מאת: ליאת

בתי בת חצי שנה אמורה להכניס אותה למשפחתון שבה מטפלת אחת עם 5 ילדים בני שנה עד שנתיים.כולם הולכים, זה עד ספטמבר ואז נשארת רק ילדה אחת בת שנה (היא יכולה לקבל עוד 3 ,מקסימום 5 ילדים) הם 6 זמנית עד ספטמבר. מעבר לחשש שלי שהילדים יעלו עליה כשהיא שוכבת על השטיח אני חוששת שלא תקבל מספיק תשומת לב . האופציה השנייה היא לתת לאימי לשמור פעמיים בשבוע, לחמתי עוד פעם או פעמיים ויום או יומיים למטפלת, עד ספטמבר. בספטמבר תכנס באופן מלא למטפלת. יש לציין שבכל מקרה באוגוסט היא עובדת רק שבוע. מה לעשות?

13/05/2011 | 07:19 | מאת: אריאלה זמיר מנחת הורים

ליאת שלום התלבטותך הינה מובנת מאוד. להיפרד מתינוקת בת חצי שנה למשך יום שלם זה מאוד קשה, על אחת כמה וכמה כאשר לא בטוחים מה נכון לעשות ומה לא. לדעתי ומנסיוני נראה לי נכון יותר להשאיר אותה עד ספטמבר במסגרת הטיפול האישי (סבתות, מטפלת..) ולהכניס אותה רק בספטמבר למסגרת של גן/ משפחתון. כמו כן נראה לי שחשוב מאוד לראות שגילאי הילדים יהיו קרובים וכן שיהיו מספר אנשי צוות. לטעמי תינוקת יחידה בת חצי שנה עם ילדים בני שנה- שנתיים זה לא דבר כל כך מומלץ, לאור זה שיש רק מטפלת אחת. תינוקת בת חצי שנה עדיין צריכה שיאכילו אותה על הידיים, שיקדישו לה יותר תשומת לב וכאשר יש רק מטפלת אחת זה בלתי אפשרי לעשות זאת. במקרה שתארת נראה לי שכל הילדים יצאו מופסדים, הן הגדולים והן התינוקת שלך. בברכה אריאה

14/05/2011 | 18:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאת, מסכימה עם כל מילה שכתבה לך אריאלה (המאד מקצועית ומנוסה בעצמה!). גם בעיני סבתות עדיפות על מסגרת שאינה מתאימה משום בחינה. כרגע בתך זקוקה לטיפול ותשומת לב מלאים, והתכנים המעסיקים ילדים בני שנה וחצי ושנתיים אינם רלוונטיים לגביה כלל וכלל. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים