הטרדה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 21:42 | מאת: דנה

שלום ליאת, אתמול קראו לי לגן והודיעו לי שילד מהגן(שהוא בן גילה, הם בני חמש וחצי) נגע לה באיבר המין. אני דיברתי איתה והיא אמרה שזה כבר קרה הרבה פעמים. רציתי לציין שהוא לא הוריד לה את המכנסיים או משהו בסגנון. היא מבינה שזה לא משהו שמותר אבל נראה שהיא לא לקחה את זה קשה מידי. אני צריכה לציין שאתמול כשקראו לי לילדה ברח פיפי במכנסיים והיא טוענת שזה בגלל שהיא התאפקה הרבה זמן. אני גם זוכרת שלפני שבועיים שלושה מתוך שינה היא מלמלה "אל תיגע לי באיבר מין". הילדה בעיקרון ילדה שמחה היא שמחה ללכת לגן. האם את חושבת שאני צריכה ללכת לבדוק עד כמה זה השפיעה עליה.

14/05/2011 | 18:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, משחקים "מן הסוג האסור" שאת מתארת הם חלק מסקרנות ילדית, ואנו נתקלים בהם הרבה בגני ילדים. כמו שזה נראה כרגע, ובהסתמך על מה שאת מספרת כאן, איני רואה צורך בפעולות נוספות, מלבד חיזוק המסר הקורא לשמירה על הגבולות, ועל פרטיותם של איברי גופה האינטימיים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים