שכחתי גם לשאול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 18:54 | מאת: שרון

שלום ותודה על העזרה, בני בן חמש וחצי, ככל הנראה עם בעית ויסות תחושתי. מאוד מאוד מתרגש כאשר באים חברים בדרך כלל בתחילת המפגש ולכן לעיתים מגיב בתנועתיות מוגזמת קצת חוסר כבוד למרחב של החבר .. אנו מנסים להפוך מפגשים אלה לתדירים (אחת לשבוע) על מנת שזה יהפוך להרגל. איך את מציעה להתמודד בזמן "ההתרגשות" ובכלל? תודה רבה

14/05/2011 | 18:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי שוב, שרון, גם פריצה למרחב של האחר היא, באופן כלשהו, קושי בהבנת הכללים החברתיים, ולכן, מעבר לניסיונות שלכם 'לשחוק' את ההתרגשות, אני מציעה להתייעץ עם גורם התפתחותי כלשהו, שיוכל להעריך האם להסתפק בהדרכת הורים, או בקידום אקטיבי יותר של הילד בעזרת איש מקצוע. כשתגיעו לאבחון סביב הוויסות התחושתי, העלו גם את השאלות התקשורתיות. זכרו שהתערבויות מוקדמות יכולות למנוע חסכים תפקודיים, גם מהבחינה החברתית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים