הוספת שם משפחה לילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 13:09 | מאת: אמא

התגרשתי לפני 3 שנים וחזרתי לשאת את שם נעורי. הילדים חיים איתי כי אביהם עזב את הארץ אחרי הגירושין ומתגורר בחו"ל. הוא מקפיד לבקר אותם בשבתות אחת ל-3 שבועות. אני מעוניינת להוסיף לילדים את שם משפחתי לצד שם משפחת אביהם. האם שינוי כזה עלול לפגוע בהם?

14/05/2011 | 00:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, הוספת שם משפחה נוסף - כשלעצמה - אינה אמורה לפגוע בילדים, אלא אם הצעד הזה הוא תוצאה של כוונה או מוטיבציה שלך לפגוע באופן כלשהו באביהם. במצב הרגיל, ילדים נושאים את שם משפחתו של אביהם, ולכן כל חריגה מהנוהג נושאת איתה משמעות כלשהי שבמוקדם או במאוחר הילדים יצטרכו להתמודד עמה. אחרי שתבררי עם עצמך באומץ מה המוטיבציה האמיתית מאחורי המעשה, תוכלי לבחון את השלכותיו על ילדייך. אם המטרה שלך טהורה ותמימה, והיא תוצג ככזו לילדים ולאביהם, איני רואה בכך נזק, לבד אולי מסוג של סרבול. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים