להתחתן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/05/2011 | 20:05 | מאת: בודדה

ערב טוב!אני בת 18,חרדית.התייעצתי איתך כמה פעמים בעבר על גירושי הוריי,חוסר ענקי באהבה,רצון לבנות בית משלי..לאחרונה מציעים לי המון שידוכים,אני מרגישה בשלה לבנות בית ואני מתעניינת בזה.לאחרונה שמתי לב שכל הנושא הזה מציף בי כאב עצום פנימי, אני בפחד עצום שאני לא אהיה טובה מספיק לבעלי ושהוא לא ידע מספיק להעניק לי אהבה.אני בחורה טובה,לא עושה רע לאף אחד ומשום מה מרגישה לא רצויה למרות שבינתיים הבחורים שנפגשתי איתם התרשמו מאוד ואני זו שאמרתי את הלא.אני יודעת שנישואים זה לא פתרון לבעיות והם דורשים השקעה תמידית,אני לא מנסה לברוח מהבית!אני אומרת אתזה בביטחון! אני מרגישה שאם אקבל אהבה מבחור שאוהב חלק מבעיותי ייפתרו-זה נשמע אבסורדי אבל אני מודעת מאוד לעצמי!אני מאוד רוצה לקבל בטחון והחלטות נכונות לקראת ההחלטה הגורלית,האם טיפול פסיכולוגי שישחרר לי את העצב העמוק בתוכי יעזור לי לבנות בית רציני ומאושר?אשמח לתשובה מהירה.תודה רבה!

09/05/2011 | 18:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, אני זוכרת אותך היטב :-) זוגיות ונישואין הם אתגר לא פשוט, והסיכוי להנות מהם לאורך שנים גדול יותר כאשר אנחנו נכנסים לזוגיות ממקום בוגר ומודע. טיפול פסיכולוגי מאפשר מרחב להתבוננות עצמית, לעיבוד חוויות ואירועי עבר קשים, ולהבנת דפוסי ההתנהגות שלנו. טיפול משמש הזדמנות טובה להתנסות גם במערכת יחסים קרובה ואינטימית, בתוכה ניתן לצמוח ולהתפתח לקראת מודעות ושלמות עצמית. לכן, התשןבה שלי היא - כן. טיפול פסיכולוגי יכול לסייע לך בכינון תחושת בשלות ומוכנות לחיים בוגרים ולקשר זוגי. בהצלחה וחג עצמאות שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים