מעברי דירה אצל ילד מתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/05/2011 | 16:41 | מאת: קוני

ריציתי לשאול האם בגלל שהילד שלי עובר דירות ובתי ספר באופן קבוע ... בשום שהוריו התגרשו (לפני הרבה שנים) ומאז הוא עבר דירות ובית ספר המון פעמיים. האם זה יכול להשפיע אליו נפשית, ולפתח אצלו טראומות וחרדות מסוימות או אולי תחושה שאין לו מקום שבו הוא מרגיש שייך? (הילד בן כ 15-16)

09/05/2011 | 01:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קוני, תחושת שייכות, יציבות ורציפות חשובה לכל אדם, וכאשר שגרת החיים מופרת שוב ושוב, סביר להניח כי יהיו לכך מחירים. כל מעבר, גם כאשר הוא נעשה בנסיבות רצויות או משמחות, יוצר עומס זמני בשל הצורך להסתגל לנסיבות החדשות. ילדים עם כוחות, יכולים להתגבר על משברים זמניים כאלה, בעוד ילדים רגישים יותר (עם פחות מעגלי תמיכה) עלולים לצבור עומס רגשי עודף שיורגש בסופו של דבר כמצוקה. מאחר וילדי גירושין מוגדרים מראש כקבוצת סיכון לפתח קשיים רגשיים, אין ספק שמעברים תכופים עלולים להוסיף מעמסה עודפת ולא רצויה על הילד. אם קיים אצלך חשש שהתפתחו אצל בנך חרדות או קשיים אחרים, פני לעזרה אצל פסיכולוג ילדים ונוער, כדי שיוכל לקבל תמיכה וסיוע, ולעבד את הפרידות שחווה בשנים האחרונות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים