בני מפחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/05/2011 | 18:43 | מאת: א'

בני בן ארבע אוהב מאוד לשחק בחוץ עם בני דודים שלו אבל מפחד ללכת לבד אליהם בחצר בלי ליווי שלי או של אחיות שלו. שאני מבקשת שיגש שנייה לדלת לבדוק אם ההסעה הגיעה הוא מבקש שאני אלך איתו ומסרב לעשות זאת לבד אפילו לצאת לשחק בחוץ עם אחיות שלו הוא כל הזמן מבקש מהן לא לעזוב אותו ושישארו איתו כשהוא משחק

09/05/2011 | 00:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א', הפחדים שאת מתארת נפוצים למדי בשנות הילדות, ואם תדפדפי מעט בפורום שלנו, תגלי שאינך לבד. אני מציעה להיענות לצרכים של הילד ולכבד גם את פחדיו, כלומר, לא לכפות עליו לעשות דברים שקשים לו ומפחידים אותו. מצד שני, להשתדל להימנע מהשתעבדות של כל בני הבית לפחדים של הילד, כדי לא לתגמל בעקיפין את הילד ולא ליצור רווחים משניים. הסבירו לו, ללא כעס, שאינכם יכולים להיצמד אליו כל הזמן וללוותו לכל מקום, ושיהיה עליו לנסות ולהתגבר (או לוותר על היציאה לחצר כאשר אתם עסוקים). גישה עניינית כזו עשויה להגביר את המטיבציה שלו להתמודד ולהתגבר. אם תרגישו שאינכם מצליחים להשתחרר מלפיתתה של החרדה, ושההתנהלות בבית הופכת בלתי אפשרית ומגבילה, פנו להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים