מרד גיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/05/2011 | 17:59 | מאת: אריאל

שלום . אני אמא לנער מתבגר בן 16 מגדלת אותו לבד מאז שנולד ללא אב בתמונה עד היום . יללד מקסים תלמיד חרוץ עם רצינות לחיים ללימודים ילד טוב באופן כללי. לאחרונה אני שמה לב לכעסים אצלו שבאים לידי ביטוי בזלזול אליי , בנימה מאד מתנשאת , ובחוסר רצון להקשיב לי . תופעה שלא הייתה זה חדש לי ההתנהגות הזו . איני יודעת כיצד לגשת אליו ? מה מתחולל בראשו? האם אלו תגובות של גיל ההתבגרות ? וכיצד עליי לנהוג? אשמח לקבל את עזרתך תודה ויום מקסים אריאל

05/05/2011 | 00:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אריאל, אנא קראי את תגובתי לפנייתה של חלי, כמה קומות מתחתייך. אם תרגישי שלא קיבלת מענה כתבי עוד ואנסה לחדד. בברכה ליאת

05/05/2011 | 08:32 | מאת: אריאלה

ליאת שלום ראשית תודה על תגובתך המהירה, וכן בהחלט קיבלתי מענה לתופעת מרד גיל ההתבגרות . אך רציתי ברשותך לשאול האם עליי לחשוש כי קיים משהו מעבר לתופעת גיל ההתבגרות ? האם אני צריכה לשבת איתו לשיחה על מה שקרה ? הוא חוזר מטיול שנתי מחר בערב כשבמשך שהותו בטיול התקשרתי ביום הראשון לשאול לשלומו הוא שוב דיבר בזלזול ולא ממש רצה לדבר. ממדריכת בית הספר הבנתי גם שהוא היה שקט ומופנם כל היום ולא ממש צחק עם החברה אני רוצה כשיחזור לדבר איתו בלי לספוג שוב את ההתנהגות הלא נעימה שחוויתי ערב לפני שנסע. כיצד אוכל ליזום את השיחה איתו ולעבור אותה בשלום? ובכל זאת לדעת מה גרם לו לדבר אליי כך ? האם הוא שור בבטן דברים שמציקים לו ?זו הפעם הראשונה שהבן שלי עונה בחוצפה כזו . אשמח לקבל את עזרתך בשנית תודה ולילה טוב אריאל -------------------------------------------------------------------------------- אריאלה אזולאי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים