מתבגרת מוקדם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/05/2011 | 15:02 | מאת: אוריתי

שלום רב, בתי בת 7.5 החלה להתבגר מוקדם. הבחנו בניצנים ראשונים של חזה כשהיתה בת שבע. מעבר לכך שום סימן אחר חיצוני. אנחנו במעקב של רופא גדילה. לאחרונה אני שמה לב שהיא החלה להסתכל על החזה שלה בזמן שהיא מתפשטת, לבחון אותו. היא לא שואלת ולא אומרת דבר וזה לא כמו משהו שממש מטריד אותה, אבל לדעתי היא מתחילה להבחין בהם. אנחנו אמורים בעוד 3 חודשים להחליט באם להתחיל לתת לה טיפול על מנת לעצור את ההתפתחות. אני רוצה לדעת איך לדבר איתה על כך? איך להסביר לה שזה קורה לה מוקדם? אני רוצה לדבר איתה על כך, אבל היא עוד קטנה לא בטוח שהיא תדע איך להתייחס לזה, היא יכולה לרוץ ולדבר על זה עם חברות שלה בהתרגשות ולא בטוח שהיא מבינה שאולי יהיו לזה השלכות.. אני רוצה כבר בימים הקרובים לשוחח איתה על כך כי אני מרגישה שבקרוב מאד תבוא ממנה שאלה. בבקשה עזרי לי. תודה!

04/05/2011 | 23:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורית, לא ציינת האם ומה בדיוק יודעת בתך על הסיבות למעקב הרפואי שהיא עוברת. ככלל, מידע רגיש וחשוב עבור הילד, הנוגע לחייו, לבריאותו, למוצאו, לעברו, וכיוב' - ככל שיינתן לו בגיל צעיר יותר ובאופן נינוח וענייני, כך יש סיכוי טוב יותר שהמסר יוטמע ויובן, וייספג בתודעתו של הילד במינימום נזק. אני ממליצה תחילה לארגן לעצמך את המידע כפי שהיית רוצה שיועבר אליה, ואז להעביר אותו אליה כפשוטו (" את בטח זוכרת שאנחנו הולכים מדי פעם לדוקטור XXX שבודק כמה גדלת. אנחנו עושים זאת כי את זריזה מאד, ולפעמים צומחת לנו מהר מהר. כדי שתרגישי שאת כמו כל הבנות האחרות בכיתה, וכדי שלא תהיי שונה חשוב לנו לעזור לך לצמוח בקצב הנכון, ולכן נצטרך, לזמן מה, לקחת תרופה...") זה כמובן רק 'שלד' של הצעה, ואת תצטרכי להתאים אותה לנסיבות שלכם ולבתך הקטנה. מקווה שתגיעו במהרה לשלב בו בתך תוכל ליהנות בחופשיות מהנכסים בהם חנן אותה הטבע. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים