ילד מחפש מגע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/05/2011 | 09:51 | מאת: א.

שלום רב בני בן 5.5 הוא ילד ללא בעיות מיוחדות (מעט במוטוריקה עדינה). לאורך חצי השנה האחרונה אנו מגלים שהוא כל הזמן מחפש מגע, בעבר עם ילדים וכעת יותר ויותר עם מבוגרים (הורים, גננת, משפחה). הדבר נעשה באופן מוגזם ולעיתים הוא גם מקבל תגובות עדינות כמו "זה לא נעים לי" "אתה כמו דבק (בהומור), וכו'. כשמעירים לו הוא לפעמים נפגע, אבל לא חדל, ולעיתים אף מגביר את ההתנהגות ונהיה אף יותר "מציק". ממה זה נובע לדעתכם? מה אפשר לעשות?

02/05/2011 | 21:49 | מאת: אריאלה זמיר מנחת הורים

שלום לך ילד "נדבק" לפי תאורך מצביע הרבה פעמים על ילד עם קושי תחושתי, כלומר הוא צריך גרוי חזק של מגע על מנת להרגיש יותר טוב הן עם עצמו והן את גבולות גופו. כאשר את אומרת שיש קושי במוטוריקה העדינה- למה את מתכוונת? איזה סוג של קושי? האם הייתם אצל מרפאה בעיסוק? יתכן וגם הקושי המוטורי (העדין) נובע מקושי תחושתי. ממליצה לבדוק אצל מרפאה בעיסוק. בברכה אריאלה זמיר

04/05/2011 | 01:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א', מסכימה מאד עם מה שכתבה לך אריאלה, חברתי הטובה, וממליצה על פנייה למרפאה בעיסוק לצורך הערכת מצב הנוגעת לתחום הוויסות התחושתי. רק אם תישלל בעיה תחושתית, אפשר יהיה לחשוב על כיוונים 'פסיכולוגיים' יותר, הנוגעים לחוויות של קבלה/דחייה. זכרי שכאשר ילד חווה חוויה של הדיפה ודחייה, הצורך שלו 'להידבק' מתגבר, מה שבאופן מעגלי מעודד את המשך דחייה. חשוב, בכל מקרה, להיענות באופן מיטבי לצורך של הילד בחום, קבלה וקרבה, ולהימנע ככל האפשר מללעוג לו או להעליבו בשל כך. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים