ללא רטלין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2011 | 21:22 | מאת: שונית

בני בכיתה ב' ולפי המלצת נויירולוג הומלץ על מתן ריטלן. האם ניתן לטפל בבעיית קשב וריכוז ללא טיפול תרופתי? אני מודאגת מאוד מן התרופה הזאת בשל השלכותיה בעתיד

04/05/2011 | 01:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שונית, ריטלין היא תרופה וותיקה מאד ויעילה, הנמצאת בשימוש נרחב שנים רבות. למרבה הצער, קיימות בציבור תפיסות מוטעות ומעוותות ביחס לתרופה הזו, ואני ממליצה לך מאד לנסות לשאוב את המידע אודותיה מאנשי מקצוע מיומנים ואחראיים (רופאים נוירולוגיים או פסיכיאטרים), ופחות משמועות חסרות שחר המעוררות חרדות-שווא אצל ההורים. אפשר לטפל בהפרעות קשב וריכוז גם בדרכים נוספות, ויעילותן תלויה באופי ההפרעה ובדרגת החומרה שלה. השוק מוצף ב'פתרונות' שונים ומשונים, חלקם תרופתיים (כימיים וטבעיים), חלקם 'אלטרנטיביים', תזונתיים, תנועתיים, פסיכולוגיים, ועוד. במקרים של הפרעה קשה ועקשנית, הטיפול היעיל והפשוט ביותר הוא הריטלין לנגזרותיו. אני מבינה את דאגתך מפני השלכות עתידיות של הטיפול התרופתי, אך מזכירה לך שגם להתמודדות ממושכת עם הפרעת קשב וריכוז יש השלכות קשות מאד על ההווה והעתיד של הילד, ויש לתת את הדעת על שיקולי "עלות מול תועלת". עם ובלי קשר, ממליצה בחום על ספרה של לאורה וולמר "האיידיאייצ'די שלי", המתאר את ההפרעה על פניה השונים, ומפרט בשפה פשוטה וידידותית מה ניתן לעשות כדי להקל על הסימפטומים. הספר מיועד לילדים ולהורים, והוא כתוב נפלא. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים