ילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2011 | 10:26 | מאת: אמא

ליאת שלום- אני מאוד מתעניינת לגבי בני בן קרוב לתשע. הוא מאוד עדין ורגיש והייתי אומרת גם חסר ביטחון. לעומת זאת הוא נמשך אך ורק לדברים והעיסוקים של המגדר שלו. הוא מאוד חברותי ומקובל. הוא בדרך כלל משחק עם חבריו אך לפעמים גם עם בנות. לאחרונה התארחה אצלנו אחייניתו שהיא בגילו והוא מאוד התלהב מזה . זה לא קורה הרבה אבל שמתי לב כי לפעמים הוא עזב את חבריו ורצה לשחק איתה ולהיות איתה. אני לא יודעת איך לראות את זה אבל האם עלי לחשוד שיש משהו בהתפתחותו המינית?. יכול להיות שהוא התאהב בה או שיכול להיות שהוא מעדיף פתאום משחק עם בנות מאשר עם חבריו? אגב זה מקרה יחיד . האם בגיל כזה יכולים לפתח רגשות ולהתאהב? האם בגיל כזה מקובל לשחק בקבוצות, כלומר בנים לחוד ובנות לחוד? אגב הוא מעריץ זמר מסויים, צעיר, שלמעשה קבוצת המעריצות שלו הן בנות בעיקר. כמו שאמרתי לא שמתי לב מעולם שהוא נמשך לדברים או משחקים של בנות או משהו הקשור למגדר השני,האם משיכה למשחקי בנות מתבטאת בכך שלדוגמא, כאשר יש קופסא של משחקים ובהם משחקי בנים ובנות אז הבן יבחר לשחק לרוב במשחקי הבנות, וכנ"ל בתחפושות וכד'- כי זה לא הכיוון שלו, הוא העדיף תמיד משחקי בנים, חוגים של בנים, תחפושות של בנים וכו'. מה דעתך?

02/05/2011 | 13:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני זוכרת את פניותייך הקודמות, ותשובתי נותרת כשהייתה: ההתנהגויות שאת מתארת אינן מעידות - כשלעצמן - על נטיות הומוסקסואליות בעתיד. מאחר וממילא אין לנו דרך להשפיע בשלב זה על נטיות אלה (אם קיימות), אין לך מה לעשות מלבד לאהוב ולקבל את בנך כפי שהוא. כאמור, עדינות וחוסר ביטחון אינם מבשרים בהכרח נטייה מינית, וכך גם הערצת זמרים ואמנים מכל מין שהוא. בברכה ליאת

02/05/2011 | 18:08 | מאת: אמא

ליאת שלום. תודה רבה על תשובתך. ללא ספק אקבל את בני בכול תנאי יהיו נטיותיו אשר יהיו. השאלה שלי הנוספת היא מה ניתן לעשות כדי להחדיר לילד ביטחון? מה מומלץ לעשות, איזה חוגים, טיפולים וכול דבר שניתן לעשות ובלבד שהילד יקבל ביטחון. אשמח לתשובתך

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים