שאלה נוספת בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2011 | 23:23 | מאת: לאה

היי ליאת אני פונה אלייך בשנית עם בעיה שנוגעת לילד הבכור שלי בן 9. אנחנו גרים באזור הדרום וחווינו את כל האזעקות והגראדים וכתוצאה מכל לבני יש פחדים והוא מתעורר בלילה ומקש שנשב לצידו , גם לפני ההרדמות הוא מבקש מאיתנו שנשב במחשב עד שיירדם. שאלתי היא האם כאשר הוא מתעורר בלילה ומבקש לישון איתנו או שמישהו יישן לצידו יש לעשות כך או לפנות לעזרה מקצועית? יש לציין כי במלחמת עופרת ייצוקה הבעיה היתה דומה אך עם הזמן עברה לבדה אך בינתיים עד שהבעיה תחלוף מה לעשות בלילות ?

02/05/2011 | 13:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לאה, לפחדים של בנך יש מרכיב מציאותי מאד, ולכן יש להתייחס אליהם כאל תגובה תואמת ונורמלית לנסיבות שנכפו עליכם. כיום אנחנו כבר יודעים שנוכחות קרובה ורגועה של הורים, יכולה לסייע לילדים להתמודד כמעט עם כל איום, ולכן יש סיכוי שהחרדות יחלפו גם ללא טיפול. עם זאת, בעיקר בשל הקושי והלחץ המתמשך גם על המבוגרים באזורי העימות (לבי איתכם), יתכן שסיועו של איש מקצוע יתקבל בברכה ויחזק את כולכם. תהיה החלטתכם אשר תהיה, בינתיים אני מציעה להיענות למצוקה הלילית של הילד, אך להשתדל ככל האפשר שהנוכחות המנחמת שלכם תהיה לצד מיטתו בחדרו, ולא במיטת ההורים. החזיקו מעמד ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים