גמילה מתיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2011 | 09:12 | מאת: זיו

בוקר טוב, ביתי בת 3 שנים ועשרה חודשים גמולה כבר מגיל שנתיים. הגמילה חלקית בלילה נהגתי לשים לה טיטול מאחר והיא המשיכה לאכול בקבוק. לפני כשנה סיימה עם הבקבוק, אך עדיין היתה קמה עם טיטול ספוג. לפני כחצי שנה הפסקנו עם הטיטול גם בלילה,היא עושה פיפי במיטה, לא מצליחה לקום ולגשת לשירותים, מה את מציעה לעשות?

29/04/2011 | 01:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום זיו, יש ילדים שגמילת הלילה שלהם מתעכבת הרבה מעבר לזמן הגמילה ביום. זה חלק מתהליך נורמלי, שכן הילד הישן מתקשה לעיתים לזהות את האיתותים מהשלפוחית המלאה, ומרטיב בלי להרגיש. מאחר ומדובר בהרטבה ראשונית (ולא בנסיגה לאחר גמילה), אין להתייחס לכך כאל בעיה פסיכולוגית, אלא כבעיה זמנית שתחלוף. בינתיים,נסו להעיר אותה לפיפי לפני שאתם הולכים לישון (זה לא מקדם את התהליך אלא רק חוסך את החלפת המצעים) או להשכיב אותה עם תחתולים. בואו נקווה שהקיץ יביא איתו בשורות טובות בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים