פחדים בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/04/2011 | 11:52 | מאת: אמא מודאגת

שלום בני בן 9 וחצי ומאוד פוחד בלילה, הוא מתעורר מספר רב של פעמים, אני או בעלי שוכבים לידו והוא נרדם. לעיתים הממשיך לישון עד הבוקר ולעיתים מעורר כל שעה שעתיים. מאז ומתמיד הוא די פוחד שמחשיך אך יש תקופות שזה מפריע לו אפילו להרדם בערב. שוחחנו איתו, הסברנו לו שאנחנו גרים בקומה 6, משטרה, מנעולים, יש לנו כלבה והדבר לא עוזר. מה ניתן לעשות? תודה

27/04/2011 | 18:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, במקרים של פחדי לילה עקשניים, אני ממליצה להחליט על תקופה של שבועיים-שלושה (עד חודש), בה אחד ההורים (אפשר לעשות תורנות) יישן לצד מיטתו של הילד (על מזרן או במיטה סמוכה, אך לא במיטתו של הילד!). יש להניח שתחילה ימשיכו היקיצות התכופות בלילה, אך כשיראה שמישהו מכם ישן לצידו, הוא יירגע וימשיך לישון. בהדרגה, יש לצפות לכך שהיקיצות ייפסקו, והילד יחזור לישון לילה מלא ורגוע. במהלך התקופה הזו, אל תנהלו משא ומתן איתו, ואל תנסו 'לבלף'. החליטו שאתם עושים זאת למענו, והקדישו לכך את הזמן ברצון. ברוב המקרים זה עובד. אם לא, פנו להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה וליל(ות) מנוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים