דחוף ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/04/2011 | 01:25 | מאת: סיגי

אני בת 16 . לפניי כחודשיים עברתי נסיון בעקבות פרידה , הייתי מאושפזת בבית חולים וטופלתי אצל פסיכולוגית עד לפני שבוע . אחריי שהשתחררתי מצאתי את עצמי במצב שאני לא מודעת למה אני עושה וגם מרגישה , לא פחדתי מכלום ... הייתי עולה על טרמפים של ערבים , עושה שטויות ... יוצאת לפה ולשם , ועוברת מבן לבן .. לא הייתי מרגישה כלום . במשך חודש לא בכיתי ( שזה שיא מרגע שנולדתי ) . לאחרונה התחלתי יותר להרגיש , שמחתי שירד לי דמעות .. אבל אני עדיין נמצאת באותו מצב .. ההתנהגות שלי נהייתה ממש מגעילה , אבל בתוכי אני רוצה לחזור להיות הילדה העדינה שהייתה פעם . אחרי כל מה שסיפרתי לך רציתי לדעת באיזה מצב אני נמצאת ? ואיך אני אמורה לצאת ממנו ? תודה מראש (:

25/04/2011 | 01:26 | מאת: סיגי

27/04/2011 | 17:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיגי, קשה מאד ולא מקצועי לתת אבחנות מרחוק, ולכן לא אוכל לאבחן את מצבך ולקרוא לו בשם. אבל נדמה לי שכל מי ששומע (קורא) את דברייך, מבין שהמצב לא טוב, ומחייב התערבות מקצועית. כדי לצאת מהמצב בו את נמצאת, וחשוב יותר, כדי לא להגיע שוב למצב דומה, אני ממליצה על טיפול (רצוי שיהיה טיפול באוריינטציה התנהגותית, כמו למשל DBT) שייתן לך כלים לזהות ולבטא את רגשותייך, ולהתמודד עם מצוקה ביעילות ובאופן שאינו הרסני ומזיק לך לטווח הארוך. בהצלחה ובריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים