יחסים עם חברה/ידידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/04/2011 | 23:09 | מאת: גיא

שלום, אני בן 16 עוד חודשיים וקרתה לי היום תקרית מוזרה ולא נעימה עם חברה/ידידה שלי (כבר לא יודע איך לקרוא לה). היום נפגשנו אצלה בבית ועשינו כל מיני דברים וראינו סרט במחשב ופתאום נזכרתי שמזמן לא הלכנו לקולנוע. אז שאלתי אותה אם היא רוצה שנלך מתישהו בזמן הקרוב לקולנוע כי מזמן לא הלכנו, ואז היא אמרה לי שזה לא רעיון טוב ללכת לקולנוע, ושאלתי ולמה ואז היא אמרה לי שיש לה חבר. אז באותו רגע נכנסתי להלם ולא הבנתי מה קרה כי הייתי בטוח שאנחנו כבר היינו חברים (חשוב לציין שאנחנו כבר חברים/ידידים מאז הגן, באמצע היה זמן של חצי שנה שהקשר נחלש בגלל המעבר לחטיבה אבל אז הוא התחדש) והבנתי שכנראה היא כל הזמן ראתה בנו רק ידידים ולא חברים כמו שחשבתי. חשוב לציין שאני לא רואה במושג "חבר/חברה" משהו מיוחד ואף פעם לא חשבתי על מערכת יחסים ממש מורכבת ועמוקה. מאז ומתמיד אנחנו סתם נפגשנו אחד אצל השניה בבתים, נסענו לים לקולנוע ולכל מיני מקומות אבל אף פעם לא היו קטעים רומנטיים אמיתיים בינינו חוץ מפעם אחת שהיא אמרה לי שהיא אוהבת אותי וגם זה היה כזה במקרה כשהלכנו לאיבוד באיזשהו מקום רחוק והיינו נורא מודאגים. אז אחרי שהיא אמרה לי את זה התעשתתי וניסיתי להתנהג כאילו זה לא פגע בי או משהו ולא הראתי איזושהי חשיבות למה שהיא אמרה אבל שאלתי אותה אם זה לא יפגע בידידות שלנו (הבנתי כבר שהיא ראתה בנו כנראה ידידים) והיא אמרה לא מה פתאום. כעבור כמה שעות שאלתי אותה שוב על הקולנוע והיא אמרה שכעקרון אפשר ללכת אבל היא צריכה אישור מהחבר ושאלתי אותו דבר לגבי ללכת איתה לים בחופש הגדול והיא פתאום אמרה שזה קצת מוגזם. זה כבר ממש פגע בי כי עד עכשיו היא תמיד רצתה ללכת איתי לכל מקום בכיף ובלי התלבטויות ובאותו רגע הבנתי שזה דווקא כן פוגע בידידות שלנו. בקיצור אני ממש מודאג לגבי המשך הקשר בינינו וזה ממש מתסכל ומדכא ואני לא יכול להפסיק לחשוב על זה. אני לא יודע מה לעשות כי הייתי בטוח שאנחנו חברים ושגם היא חשבה ככה. אז מה את מייעצת לי לעשות ואיך אני אמור להתמודד עם המצב? תודה רבה.

27/04/2011 | 00:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גיא, האכזבה וההפתעה שלך מובנות מאד, אך נראה שכרגע אין לך הרבה מה לעשות. בגיל 16, אהבות הילדות וידידות הנעורים מפנות את מקומן לקשרים חדשים, עמוקים ואינטימיים יותר. אני מאמינה שהחברה שלך באמת מחבבת אותך מאד, ואולי גם אוהבת אותך בדרכה. אלא שאהבה זו מתאפיינת בקרבה "אחאית" (או כמו שאומרים היום "סחבקית"), ופחות בסממנים של אהבה בוגרת ובשלה, הכרוכה גם במשיכה מינית ואינטימיות רגשית. אתה עצמך מודה שלא ייחסת עד היום חשיבות מיוחדת לחברות שלכם, מעבר לבילוי משותף בסרט או בים. אני רוצה להאמין שהסטטוס החדש שלך כ"רק ידיד" ידחוף אותך מעתה לבחון באופן חדש את יחסיך עם בנות, ולמצוא לעצמך את האחת שתחזיר לך את האהבה שמגיעה לך. כרגע זה נשמע רחוק ומאד לא פשוט, אני יודעת שולחת לך עידוד ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים