ילד בן שלוש מקצין כאב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/04/2011 | 07:15 | מאת: טיקו

שלום יש לנו ילד מקסים בן שלוש , לפני שבוע אשתי קיבלה מכה באצבע ברגל ומאז כל מכה קטנה שיש לילד ברגל הוא מקצין את המכה ומתחיל לצלוע ומתלונן על כאבים עזים ( בדיוק כמו שאשתי התלוננה ) הבעיה שהמשחק הוא עקבי , לקחתי אותו לרופא שיבדוק את הרגל וגם הסברתי לו את ההיבט הפסיכולוגי שבעניין הוא בדק ולא מצא משהו חריג ברגל . מה עושים במצב כזה המפחיד הוא שבאמת יקרה משהו ואנחנו נחשוב שזה משחק.

23/04/2011 | 20:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טיקו, כרגע, הילד שלכם עדיין מצוי תחת הרושם של פציעת אמו, ויתכן שה'הזדהות' איתה היא דרך לעבד את החוויה, שעבורו הייתה ודאי מפחידה. אני מציעה לכבד את התלונות שלו על כאב, להביע סימפטיה והבנה, אך להימנע מהתעסקות-יתר בזה. תוכלו להציע פלסטר או נשיקה במקום הכואב, אך מעבר לזה - להישאר רגועים וענייניים. רוב הסיכויים שמדובר בתגובה זמנית, שתחלוף תוך מספר ימים (אם לא תתגמלו אותו בתשומת לב עודפת). בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים