מחשבות אובדניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/04/2011 | 21:15 | מאת: חייל

שלום אני בן 20 משרת ביחידה קרבית. יש לי שאלה בנוגע מה עלי לעשות לדעתכם. רוב הזמן אני מרגיש שרע לי בחיים, לרוב סתם אפילו שלא קורה לי משהו רע, יש לי הרבה מחשבות של התאבדות כמעט כל הזמן ואני גם פוצע את עצמי הרבה . הדברים האלה לא חדשים הם קרו לי גם הרבה לפני שהתגייסתי הייתי מרגיש ככה. אני לא יודע מה לעשות מצד אחד אני רוצה לבקש עזרה כי אני יודע שמשהו לא בסדר אצלי, מצד שני אני מפחד שגם אם אני אבקש יגידו לי שאני סתם מדבר, יש המון פעמים שאני מרגיש שזה סתם בזבוז ואני גם צריך פשוט לסיים את זה.

22/04/2011 | 21:17 | מאת: חייל

אני לא ידעתי עם לציין החלטתי לכתוב אבל בכל זאת. אני בן אדם מאוד סגור קשה לי להפתח לאנשים אפילו להורים שלי מה שמקשה עלי מאוד להסתדר במיוחד בצבא

23/04/2011 | 19:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חייל, השירות הצבאי עלול להטיל מעמסה רגשית כבדה על החיילים, ונראה שהפוטנציאל הזה גובר במקרים של מורכבות פסיכולוגית קודמת. היסטוריה של פציעה עצמית מעידה על קושי בוויסות רגשי (ולאו דווקא על רצון למות). אני מציעה לך לבקש פגישה עם הקב"ן היחידתי, ולברר על אפשרות של קבלת טיפול רגשי דרך הצבא. כיום, הטיפול המועדף במקרים של פגיעה עצמית הוא DBT, ואני יודעת שהקב"נים בצהל מכירים את הגישה ועובדים (כשצריך) עפ"י עקרונותיה. פנה ללא דיחוי, והחזר לעצמך איכות חיים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים