התפרצויות של ילד בן 8.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/04/2011 | 07:23 | מאת: צופית

יש לי ילד בן 8 שנוטה להתפרצויות המתבטאות ב: צרחות, צעקות, בכיות. יש לו אח בכור בן 13 שנוטה להרגיז אותו ולהציק לו מאוד. הוא מצליח לעשות זאת בקלות כי כניראה הבין שאחיו מתרגז בקלות. מה לעשות?

21/04/2011 | 17:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צופית, אני מזמינה אותך לקרוא את תגובתי לשולה, שתי קומות תחתייך, ולנהוג בדרך דומה עם בנך. לגבי התנהגותו של הבכור - אני מציעה לצמצם את מעורבותכם למינימום. חלק נכבד ממריבות בין אחים מקורו בצורך שלהם לזכות באהדת ההורים או בתשומת לבם. כאשר את מגוננת-יתר על בנך הרגיש והמתפרץ, את גם מחזקת ומתגמלת את הנטייה הזו, וגם מגבירה את המוטיבציה של הגדול להציק לאחיו. לכן, בכל פעם שאת 'מריחה' התגרות, או כשהמהומה כבר פרצה, קומי והתרחקי משם מבלי להתערב. את מוזמנת לדווח איך הולך. בהצלחה וחג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים