ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/04/2011 | 07:13 | מאת: שולה

יש לי 3 ילדים: בן 12, בן 8 ובת 4. בתי בת ה-4 מרבה להיפגע כל אימת שצועקים עליה (כשצריך), כועסים עליה, או לא מאפשרים לה לעשות דברים בדרכה. בסך הכל היא ילדה מאוד ממושמעת, חכמה, סקרנית, אך היא נוחה מאוד להיפגע. וככזאת היא רצה בוכייה לחדרה. מה לעשות?

21/04/2011 | 02:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שולה, יש אנשים רגישים יותר מאחרים, הנוטים להיפגע בקלות, להיעלב ולבכות גם בתגובה לגירוי רגשי מתון. אם אתם מזהים את הנטייה הזו אצל בתכם, נסו להיות זהירים ומתחשבים יותר, שלא על חשבון הצורך להציב גבול. כלומר, המשיכו להגיד את ה"לא" איפה שצריך, אך עשו זאת בדרך מכבדת עם הווליום המתאים. אם היא כבר נעלבה וברחה לחדרה, נסו לא לאפשר לה להפעיל אתכם באמצעות הדרמה, והישארו ענייניים. אם אתם מרגישים שהגזמתם - התנצלו, ואם לא, הביעו השתתפות בצערה ("אנחנו רואים שנפגעת ומצטערים שכך את מרגישה. אנחנו מחכים לך בסלון, ונשמח אם תצטרפי אלינו כשתגמרי לכעוס/לבכות"). אני מאמינה שככל שתגדל ותתבגר, תשתפר יכולתה להתמודד עם סערת רגשות ופגיעה. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים